Vendos Qeveria e Zvicrës: Nuk ka hapje të restoranteve më 1 mars

vendos-qeveria-e-zvicres:-nuk-ka-hapje-te-restoranteve-me-1-mars

Dyqanet, muzetë, zonat në natyrë të sporteve dhe mjediseve të kohës së lirë mund të rihapen duke filluar nga 1 marsi.

Takimet me familjen dhe miqtë në ambiente të hapura siç janë aktivitetet sportive dhe kulturore (pa kontakte fizike), përsëri lejohen me deri në 15 persona.

Adoleshentët dhe të rinjtë deri në moshën 20 vjeçare mund të marrin sërish pjesë në shumicën e aktiviteteve sportive dhe kulturore.

Nuk ka fare hapje e tarracave të restoranteve, siç kërkohet nga një numër i kantoneve.

Hapi tjetër i hapjes duhet të zhvillohet më 22 mars në vend të 1 prillit. Ndër të tjera, kjo përfshin ngjarjet kulturore dhe sportive me një audiencë, punën nga shtëpia, sportet në ambiente të mbyllura dhe hapjen e tarracave të restoranteve.

Vlerat orientuese për vendimin e Këshillit Federal më 19 Mars janë: shkalla e pozitivitetit nën pesë për qind, shfrytëzimi i shtretërve të kujdesit intensiv Covid nën 250, numri mesatar i riprodhimeve në shtatë ditët e fundit nën 1, dhe incidenca 14-ditore më 17 mars jo më e lartë sesa me rastin e hapjes së parë, më 1 mars.