Varianti i ri i koronavirusit në Mbretërinë e Bashkuar ‘mund të jetë më vdekjeprurës’

varianti-i-ri-i-koronavirusit-ne-mbreterine-e-bashkuar-‘mund-te-jete-me-vdekjeprures’

Sidoqoftë, mbetet një pasiguri e madhe rreth numrave dhe vaksinat pritet të funksionojnë ende.

Të dhënat vijnë nga matematicientet që krahasojnë shkallën e vdekjeve në njerëzit e infektuar me versionet e reja ose ato të vjetra të virusit.

Varianti i ri i koronavirusit më infektues tashmë është përhapur gjerësisht në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar.

Johnson në një konferencë në Downing Street tha: “Përveç përhapjes më shpejt, tani duket se ka disa prova se varianti i ri – varianti që u identifikua për herë të parë në Londër dhe në jug-lindje – mund të shoqërohet me një shkallë më të lartë të vdekshmërisë.