Unë dëshiroj vetëm të përmirësoj atë që mundem

une-deshiroj-vetem-te-permiresoj-ate-qe-mundem

“Unë dëshiroj vetëm të përmirësoj atë që mundem. Ndërsa, suksesi im varet vetëm nga All-llahu.” (Kur’an: Hud, 88).

Këtë e ka thënë një prej pejgamberëve të Zotit, hz. Shuajbi a.s. Kjo qasje pejgamberike do të duhej të ishte parimi dhe motoja e gjithësecilit që urdhron në të mirë dhe ndalon nga e keqja.

Për të vendosur një rend të qëndrueshëm shoqëror, njerëzimi duhet të parandalohet nga e keqja dhe të udhëzohet te sjelljet e mira dhe të drejta, por, gjithmonë, duke mos e harruar kulturën pejgamberike.

M.A. Islampress