Turqia arreston 532 të dyshuar, akuzohen për “lidhje” me Gulenin

turqia-arreston-532-te-dyshuar,-akuzohen-per-“lidhje”-me-gulenin

Prokurorët turq urdhëruan arrestimin e 532 të dyshuarve përfshirë 459 personel ushtarak që shërbenin në një operacion që synonte njerëzit e lidhur me një klerik mysliman për të cilin Ankaraja thotë se ishte pas një përpjekje për grusht shteti në 2016.

Hetimi u zhvillua në 62 provinca kundër rrjetit të predikuesit me qendër në SHBA Fethullah Gulen. Më shumë se 250 njerëz u vranë në puçin e dështuar në korrik 2016. Gulen mohon çdo akuzë për përfshirje.

Prokurorët e Stambollit urdhëruan arrestimin e 258 të dyshuarve, duke përfshirë katër kolonelë, një nënkolonel, nëntë majorë dhe 24 kapitenë. Prokurorët në qytetin perëndimor turk Izmir urdhëruan arrestimin e 274 personave.

Pas përpjekjes për grusht shteti, rreth 80,000 ishin në hetim dhe rreth 150,000 nëpunës civilë, personel ushtarak dhe të tjerë u shkarkuan ose u pezulluan.

Më shumë se 20,000 njerëz janë dëbuar nga ushtria turke./abcnews.

The post Turqia arreston 532 të dyshuar, akuzohen për “lidhje” me Gulenin appeared first on Mesazhi.com.