Turbullira në kanalin e Ibër Lepencit, rikthehen reduktimet e ujit në këto zona të Prishtinës

turbullira-ne-kanalin-e-iber-lepencit,-rikthehen-reduktimet-e-ujit-ne-keto-zona-te-prishtines

Ujësjellësi Rajonal KRU “Prishtina” ka njoftuar konsumatoret e disa zonave për reduktime të ujit për shkak të trubullirave në kanalin e Ibër Lepencit.

“Si pasojë e reshjeve të shiut dhe vërshimeve në disa zona të vendit, kemi rritje të sërishme të turbullirës në kanalin e Ibrit, që bënë të pamundur trajtimin e ujit për pije konform standardeve dhe teknologjisë që posedojmë. Me qëllim që të ruajmë kualitetin e ujit për pije, t’i ruajmë pajisjet teknologjike, jemi të detyruar që sërish të zvogëlojmë në minimum prodhimin e ujit nga Impianti i Trajtimit të Ujit në Shkabaj”, thuhet në njoftim, përcjell lajmi.net.Sipas KRU, nga dita e sotme reduktime nga ora 11:00-16:00 do të ketë në Breg të Diellit, banesat e bardha, Mati 1, Zllatari, Kolovica, Sofalia, Tasligje, Ulpiana, Kodra e Trimave, Arbëria, Lagjja e Spitalit, lagjja e Universitetit, Konviktet, Hajvalia, Graçanica dhe Veterniku”.

“Në mënyrë që të bëjmë shpërndarje të barabartë të ujit për të gjithë konsumatorët dhe që fokusi i mosfurnizimit me ujë të mos jenë vetëm zonat që furnizohen nga ITUP Shkabaj, ju njoftojmë me orarin e reduktimeve për këto zona ( të cilat reduktime hyjnë në fuqi nga sot deri në stabilizimin e gjendjes): Nga ora 11:00-16:00 me reduktime nga dita e sotme do të jenë: Bregu i Diellit, banesat e bardha, Mati 1, Zllatari, Kolovica, Sofalia, Tasligje, Ulpiana, Kodra e Trimave, Arbëria, Lagjja e Spitalit, lagjja e Universitetit, Konviktet, Hajvalia, Graçanica dhe Veterniku”, thuhet në njoftim.

Ndërsa duke filluar nga ora 12:00-16:00, reduktime të ujit do të kenë vetëm pikat e larta të qendrës së Prishtinës, Dardania , Lakrishtja, lagjja Pejton dhe Kalabria.Ndërsa, me reduktime nga ora 11:00-17:00 do të jenë të gjitha fshatrat që gravitojnë përgjatë gypit magjistral Albanik-Podujevë.Pra, sipas KRU kjo po realizohet për t’iu mundësuar furnizim zonave më të prekura nga turbullira e ujit në kanalin e Ibrit!

The post Turbullira në kanalin e Ibër Lepencit, rikthehen reduktimet e ujit në këto zona të Prishtinës appeared first on Mesazhi.com.