Teksas: Temperaturat e ulëta kërcënojnë prodhimin e naftës dhe gazit

teksas:-temperaturat-e-uleta-kercenojne-prodhimin-e-naftes-dhe-gazit

Për shkak të temperaturave shumë të ulëta, kompania e shpërndarjes së energjisë elektrike në Teksas prezantoi kufizime dhe ndërprerje të energjisë, dhe presidenti i SHBA, Joseph Biden, sot shpalli një gjendje të jashtëzakonshme dhe miratoi ndihmën federale për Teksasin.

Industria e naftës në Teksas prodhon rreth 4.6 milionë fuçi naftë në ditë, dhe Teksasi gjithashtu ka disa nga rafineritë më të mëdha në Shtetet e Bashkuara, raporton Reuters.

Për shkak të valës së motit të ftohtë, shpërndarja e energjisë në shumicën e SHBA-së është në ngecje.