Të mundohemi të pastrojmë zemrat tona…

te-mundohemi-te-pastrojme-zemrat-tona…

Kur dalim nga shtëpia mundohemi që ti veshim teshat më të mira dhe më të pastra. Kështu edhe duhet të jetë, teshat e rregulluara, të pastra dhe të mira janë pasqyrim i pastërtisë islame.  

Por, të mundohemi që kur të dalim nga shtëpia dhe të takohemi me njerëz,  zemrat ti kemi të pastra. Nuk duhet të urrejmë, xhelozojmë dhe të përqeshim askënd.

Islami kujdes më të madh u kushton pastërtisë së zemrave. Për këtë i Dërguari i Allahut s.a.v.s ka thënë: “Në të vërtetë, Allahu nuk shikon në pamjen tuaj, por në zemrat tuaja!”

Islampress