Të martën protestohet lidhur me përfaqësimin e komuniteteve në Kuvend

te-marten-protestohet-lidhur-me-perfaqesimin-e-komuniteteve-ne-kuvend

Lajmin e ka bërë të ditur aktivisti Rron Gjinovci, i cili ka ftuar qytetarët dhe shoqërinë civile të marrin pjesë.

“Përmes këtij marshi protestues synojmë t’i shprehim pakënaqësitë tona si komunitetet jo-shumicë dhe t’i mbrojmë të drejtat e garantuara me Kushtetuë. Po ashtu, do t’ju bëjmë thirrje institucioneve vendore dhe atyre të huaja të reagojnë dhe të ndërmarrin veprimet e duhura për të filluar një proces hetimor në lidhje me dyshimet e ngritura”, thuhet në postimin e Gjinovcit.

Ndryshe, kyetarja e Unionit Socialdemokrate, Duda Balje ka akuzuar Adriana Hoxhiqin nga Partia Komuniteti i Bashkuar se kanë fituar vota duke bashkëpunuar me Listën Serbe.

Ndërkaq ish-deputetja e Kuvendit të Kosovës Adriana Hoxhiq ka marrë vota edhe nga qytetet ku nuk jeton asnjë boshnjak por vetëm serbët.