Të jemi “Njeri”

te-jemi-“njeri”

Ka njerëz që fitojnë shumë duke punuar pa ndërprerë,  por gati se asnjëherë   nuk flasin për markat e ndryshme të veshjeve, makinat e shtrenjta, vikendicat dhe as nuk publikojnë asgjë nga këto në rrjetet sociale. Të tillët mbeten Njeri pa marrë parasysh se me kë bisedojnë apo me kë shoqërohen.

Mirëpo ka edhe prej atyre që nuk kanë arritur diçka në jetë, por janë  tepër te aposionuar të tregohen si të pasur. Janë të gatshëm të hyjnë në borxhe të ndryshme,  të behën lypës,  vetëm për të ngritur rejtingun në shoqëri nëpërmjet gjërave materiale. Të tillët sa më shumë të kenë, aq më pak mbesin Njeri.

Nuk mund të ecim para derisa të edukojmë një gjeneratë për të cilën më e rëndësishme është të jetë “Njeri” se sa një “Yll”.  Në një kohë kur po bëhet  një luftë e hatashme për pushtet, ndikim dhe famë, gjëja më e mirë që mund të japim është: Të jemi dhe mbesim Njeri! (Amar Basic)

Përktheu: A. D. Islampress