Sondazhi: 31% e britanikëve besojnë se pasaportat e vaksinimit do të rrisin pabarazitë sociale

sondazhi:-31%-e-britanikeve-besojne-se-pasaportat-e-vaksinimit-do-te-rrisin-pabarazite-sociale

Sipas një sondazhi, 31% e personave në Mbretërinë e Bashkuar besojnë se ‘pasaportat e vaksinimit’ do të rrisin pabarazitë dhe 49% e mendojnë se shumica e tyre do të shiten në tregun e zi.

Gjithashtu 7% për qind e popullit nuk janë dakord të marrin dozën e dytë të një vaksinë kundër Covid pasi nuk besojnë se i mbron më shumë nga sëmundja. Një në 5 persona (19%) nuk kanë siguri të vaksina.

40 për qind e popullit besojnë se të rinjtë kanë më pak gjasa të vaksinohen kundër Covid kur të vijë radha e tyre. 1 në 20 persona (5%) besojnë se vaksinat Covid përmbajnë produkte të mishit të derrit.

Dr Siobhan McAndrew, pedagog në Universitetin e Bristol, tha: Ka pasur interes të madh nëse pasaportat e vaksinimit mund të inkurajojnë vaksinimin. Por ekziston frika pasaportat do të keqpërdoren, duke përfshirë kufizimin e lirive civile.

Në sondazh morën pjesë 4,896 persona të moshës 16-75 në Britani në fillim të prillit. /abcnews

The post Sondazhi: 31% e britanikëve besojnë se pasaportat e vaksinimit do të rrisin pabarazitë sociale appeared first on Mesazhi.com.