SHBA-ja mund ta arrijë imunitetin e tufës deri në verë

shba-ja-mund-ta-arrije-imunitetin-e-tufes-deri-ne-vere

Këtë javë, presidenti amerikan Joe Biden tha se vendi do të ketë vaksina të mjaftueshme për çdo të rritur deri në fund të muajit maj.

Si rrjedhojë, një analizë e CNN e të dhënave federale tregon se imuniteti i tufës ka gjasa të mos jetë edhe shumë larg.

Me ritmin aktual prej rreth 2 milionë dozave në ditë – mesatarja e shtatë ditëve të fundit të dozave të administruara, të cilat u raportuan nga Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) – SHBA-ja mund ta arrijë imunitetin e tufës deri në verë vetëm përmes vaksinimeve.

Palët e imunitetit të tufës për COVID-19 janë vlerësuar vetëm në këtë pikë. Por, ekspertët në përgjithësi bien dakord që dikur midis 70 për qind dhe 85 për qind e popullsisë duhet të mbrohet për të “shtypur” përhapjen, një nivel që Anthony Fauci, drejtor i Institutit Kombëtar të Alergjisë dhe Sëmundjeve Infektive e kishte thënë kohët e fundit.

Më shumë se 8 për qind e popullsisë – gati 28 milionë njerëz – tashmë janë vaksinuar plotësisht në SHBA, sipas CDC.