Roth: BE-ja ta mbajë premtimin e dhënë ndaj Ballkanit Perëndimor

roth:-be-ja-ta-mbaje-premtimin-e-dhene-ndaj-ballkanit-perendimor

Përpara takimit të ministrave të përgjithshëm të BE-së, ai kujtoi ngecjen në përparimin e rënë dakord të integrimit evropian të Shqipërisë dhe Maqedonisë Veriore dhe theksoi se është në interesin e të gjithëve që negociatat e pranimit me Tiranën dhe Shkupin të fillojnë “sa më shpejt të jetë e mundur”.

Roth gjithashtu iu referua shpërndarjes së 651,000 vaksinave në Ballkanin Perëndimor, duke vlerësuar se ky është një tjetër sinjal i qartë i solidaritetit të BE-së me partnerët në rajon.

Siç deklaroi ai, vaksinat do të shpërndahen në vendet e Ballkanit Perëndimor në varësi të numrit të banorëve, por edhe nga parimi i domosdoshmërisë, duke theksuar se në disa vende vaksinimi “nuk ka filluar ende”.