Ramazani dhe kujdesi ndaj prindërve

ramazani-dhe-kujdesi-ndaj-prinderve

Një nga segmentet më të rëndësishëm të agjërimit është kujdesi dhe dashuria ndaj prindërve.

Çdo ditë e agjërimit në një far mënyrë le të jetë e lidhur me ta. Ja disa këshilla:

– Çdo ditë lutu për ta;

– Dërgoji në ndo një iftar jashtë;

– Përgatit iftar për ta në shtëpi;

– Blej ushqime për ta, qoftë edhe pak;

Kërkoi në telefon gjatë ditëve të ramazanit dhe pyeti si e kalojnë ditën (nëse jeton në shtëpi tjetër).;

– Zgjoi për syfyr;

Ndihmoji në punët e shtëpisë gjatë agjërimit;

– Dërgoi në namaz teravie…

Nëse prindërit tuaj nuk jetojnë, atëherë kujtoi në lutje çdo ditë para iftarit. (Saudin Cokoja)

Përktheu: A. D. Islampress