“Qyteti mortor” i Egjiptit gjendet pas tre mijë vjetëve

“qyteti-mortor”-i-egjiptit-gjendet-pas-tre-mije-vjeteve

Qyteti mortor, në provincën jugore të Luxor, konsiderohet si zbulimi më i rëndësishëm që nga varri i Tutankhamun.

Ky qytet thuhet se daton që nga periudha e mbretit Amenhotep III të dinastisë së 18-të.

Më herët kishe shumë përpjekje të pasuksesshme për ta gjetur këtë qytet, i cili ndodhet në bregun perëndimor të Nilit. Ky vend dikur ishte vendbanimi më i madh administrativ dhe industrial i kohës së tij, shkruan Euronews.