Punëtorët e KEK-ut paralajmërojnë protesta dhe grevë

punetoret-e-kek-ut-paralajmerojne-protesta-dhe-greve

Ai ka thënë se punëtorëve të kësaj korporate iu mungon marrëveshja kolektive dhe se Ligji i Punës nuk respektohet fort.

“Çdo ditë në faqen e Srkek-ut shohim njoftimet për raste të vdekjes së punëtorëve, të gjitha këto si rezultat i sëmundjeve profesionale që dyshohet se i marrin në vend të punës. Në anën tjetër shohim menaxhmentin nëpër media duke u lavdëruar për suksese në prodhim dhe profit të KEK-ut”.

Llumnica po ashtu është ankuar edhe për bonuset në kohë të pandemisë duke thënë se punëtorët e KEK-ut po trajtohen sikur vegla pune.

“Nuk do të tolerojmë më shumë. Zgjedhje e vetme është protesta dhe greva nuk po kemi rrugë tjetër. Nuk jemi egoistë, as nuk po kërkojmë lëmoshë por të drejtat tona dhe djersën tonë. Nëse Korporata Energjetike e Kosovës është më profitabile në vënd, për meritë të askujt tjetër, veçse të punëtorëve të saj, që po sakrifikojnë për mirëqenien e tyre, për ndërmarrje me prodhim maksimal, për luftën ku kundër COVID-19, për dritën e Kosovës, për zhvillimin ekonomik”.