Presidenti kroat i përgjigjet ashpër Vuçiqit për ushtarët në Kosovë

presidenti-kroat-i-pergjigjet-ashper-vuciqit-per-ushtaret-ne-kosove

Para mediave, Milanoviq tha sot se kjo çështje as që i ka interesuar dhe nuk e ka shqetësuar Vuçiqin, pasi që po të ishte ashtu, ai do të fliste, transmeton lajmi.net.

Ai ka vazhduar të jetë edhe më i ashpër me presidentin serb duke thënë se Kosova është e njohur nga shumica e vendeve të BE-së, dhe se kjo është çështje e kryer.

“Ushtarët kroatë janë kryesisht atje për të mbrojtur Kroacinë dhe format e tjera të bashkëpunimit janë të dëshirueshme. Kosova është njohur nga i gjithë Bashkimi Evropian, përveç pesë vendeve, kështu që kjo është një marrëveshje e kryer, nuk është një provokim për Serbinë. Ata nuk dinë si të dalin nga kurthi. Çështja e pavarësisë së Kosovës ka çuar në disa luftëra. Kjo është një mënyrë për t’i mbajtur votuesit e tyre në tensionin e një lufte 30-vjeçare të papërfunduar”, ka thënë ai.

Madje ka shtuar se Vuçiq është presidenti i një shteti jo të suksesshëm dhe se ai nuk e di çfarë të bëj me të.

“Si President i Republikës unë kam kompetencat që duhet të jenë, dhe ai është zot i një shteti që nuk është i suksesshëm dhe nuk di se çfarë të bëjë me veten, nëse do të ishe në BE apo jo “, tha presidenti kroat. /Lajmi.net/