Podgorica, Ulqini dhe disa qytete të tjera po mbyllen në Mal të Zi shkaku i COVID-19

podgorica,-ulqini-dhe-disa-qytete-te-tjera-po-mbyllen-ne-mal-te-zi-shkaku-i-covid-19

Komisioni për Mbrojtjen e Popullsisë nga COVID-19, me sugjerim të Institutit të Shëndetit Publik, miratoi sot masa të reja.

Sipas tyre, disa qytete në Malin e Zi do të jenë të kyçur, duke përfshirë Podgoricën, Cetinjen dhe Herceg Novi.

Siç u njoftua nga Ministria e Shëndetësisë e Malit të Zi, masat do të hyjnë në fuqi të martën, 2 mars, dhe përveç masave që vazhdojnë të jenë të vlefshme në komunat e Budvës dhe Tivat, qytetarëve u ndalohet të largohen nga komunat e Podgorica, Cetinje, Ulqini, Herceg Novi, Niksiç dhe Pluçine, raporton vijesti.me.

Këto masa përjashtojnë ata qytetarë që largohen nga qyteti për shkak të detyrave të rregullta të punës, dhe bazuar në konfirmimin e punëdhënësit, shkojnë për trajtim me dokumentacion mjekësor ose kujdes për njerëzit që nuk mund të kujdesen për veten e tyre për shkak të sëmundjes, gjendjes ose dëmtimit.

Përjashtohen edhe studentët që udhëtojnë nga vendbanimi i tyre në selinë e institucionit të arsimit të lartë, bazuar në konfirmimin e atij institucioni, pra indeksin e plotësuar dhe të verifikuar siç duhet.

Ndalohet edhe operimi i objekteve hotelierike në Podgoricë, Cetinje dhe komunat e Nikshiqit, Herceg Novit, Kotorrit, Ulqinit dhe Pluçinës. Kjo masë do të hyjë në fuqi nesër, 1 Mars dhe do të jetë e vlefshme deri më 10 Mars.

The post Podgorica, Ulqini dhe disa qytete të tjera po mbyllen në Mal të Zi shkaku i COVID-19 appeared first on Mesazhi.com.