Odaloviq kundër stërvitjeve të KFOR-it – “po frikësojnë serbët”

Misioni i KFOR njoftoi ushtrimet dhe zhvendosjen e trupave në pjesë të ndryshme të Kosovës si pjesë e vendosjes rutinore dhe procedurave. Efekti i veprimeve të tyre nuk mund të shihet askund përveç në frikësimin e serbëve, thotë Velko Odaloviq, sekretari i përgjithshëm i Ministrisë së Jashtme të Serbisë.

Në një llogari zyrtare në Facebook, KFOR njoftoi se po vazhdonte ushtrimet e tij në mënyrë që të përgatitet dhe të garantojë sigurinë dhe sigurinë e të gjithë njerëzve në Kosovë.

 

“Në ditët e ardhshme do të ketë disa lëvizje të trupave të KFOR-it në pjesë të ndryshme të Kosovës. Kjo është vetëm një stërvitje normale e zbarkimit dhe procedurave. Situata mbetet nën kontroll, pa asnjë shenjë kërcënimi të mundshëm”, thekson KFOR-i në një deklaratë në Facebook.

Por, Odaloviq thotë se KFOR nuk ka një mandat, as gatishmëri në këtë moment, të cilët do të kishin forcën dhe guximin për të marrë ndonjë vendim në çdo situatë që është ‘shumë e rrezikshme’.

“KFOR-i ka zvogëluar numrin e pjesëtarëve të tij nga 50.000 në 3.000 dhe tani ne i dëgjojmë ata duke ushtruar dhe efekti i veprimeve të tyre askund nuk mund të shihet, përveç se t’i frikësojë serbët. Shpesh pyes veten – cili është qëllimi i këtyre ushtrimeve, dhe kush është armiku i tyre imagjinar. Deri më tani, nuk kam marrë një përgjigje adekuate”, tha ai.