Numri global i të vdekurve nga COVID-19 tejkalon 3 milion

numri-global-i-te-vdekurve-nga-covid-19-tejkalon-3-milion

Vdekjet e lidhura me koronavirusin në të gjithë botën kaluan 3 milion të martën, sipas një hulumtimi nga Reuters, pasi rikthimi i fundit i infeksioneve COVID-19 po sfidon përpjekjet e vaksinimit në të gjithë globin.

Vdekjet në të gjithë botën nga COVID-19 po rriten edhe një herë, veçanërisht në Brazil dhe Indi. Zyrtarët shëndetësorë fajësojnë më shumë variante infektive që u zbuluan së pari në Mbretërinë e Bashkuar dhe Afrikën e Jugut, së bashku me rraskapitjen e publikut nga mbylljet dhe kufizimet tjera.

Sipas një statistike, u desh më shumë se një vit që numri i vdekjeve globale të koronavirusit të arrijë në 2 milion ndërsa 1 milion vdekjet e ardhshme u shtuan në rreth tre muaj.

Brazili po udhëheq botën në numrin mesatar ditor të vdekjeve të reja të raportuara dhe përbën një në çdo katër vdekje në të gjithë botën çdo ditë, sipas një analize të Reuters.

Organizata Botërore e Shëndetësisë pranoi gjendjen e rëndë në vend për shkak të koronavirusit, duke thënë se vendi është në një gjendje shumë kritike me një sistem të mbingarkuar të kujdesit shëndetësor.

India raportoi një rritje rekord të infeksioneve COVID-19 të hënën, duke u bërë kombi i dytë pas Shteteve të Bashkuara që ka më shumë se 100,000 raste të reja në ditë.
Rajoni Evropian, i cili përfshin 51 vende, ka numrin më të lartë të përgjithshëm të vdekjeve me gati 1.1 milion.

Pesë vende evropiane përfshirë Mbretërinë e Bashkuar, Rusinë, Francën, Italinë dhe Gjermaninë përbëjnë rreth 60% të vdekjeve të përgjithshme të lidhura me koronavirusin në Evropë.

Shtetet e Bashkuara kanë numrin më të lartë të vdekjeve nga çdo vend në botë me 555,000 dhe përbëjnë rreth 19% të të gjitha vdekjeve nga COVID-19 në botë. Rastet janë rritur për tre javët e fundit, por zyrtarët shëndetësorë besojnë se fushata e shpejtë e vaksinimit mund të parandalojë një rritje të vdekjeve. Një e treta e popullsisë ka marrë të paktën një dozë të vaksinës.

Të paktën 370.3 milion njerëz ose gati 4.75% e popullsisë globale kanë marrë një dozë të vetme të vaksinës COVID-19 deri të dielën, sipas shifrave të fundit nga kompania kërkimore dhe ofruese e të dhënave ‘Bota Jonë Në Të Dhëna’.

Sidoqoftë, Organizata Botërore e Shëndetësisë po nxit vendet të dhurojnë më shumë doza të vaksinave të miratuara të COVID-19 për të ndihmuar në përmbushjen e synimeve të vaksinimit për vendet më të rrezikuara dhe të varfëra. /Mesazhi.com

The post Numri global i të vdekurve nga COVID-19 tejkalon 3 milion appeared first on Mesazhi.com.