Ndodh edhe kjo: Prindërit e personave që e rrahën djalin e Rashiqit protestojnë në Graçanicë

ndodh-edhe-kjo:-prinderit-e-personave-qe-e-rrahen-djalin-e-rashiqit-protestojne-ne-gracanice

Prindërit janë të shqetësuar, siç deklaruan ata, sepse nuk e dinë se çfarë do të ndodhë më pas me fëmijët e tyre, nëse procedura do të vazhdojë pas 30 ditësh.

Ata pretendojnë se askush nuk iu drejtua atyre dhe u dha një shpjegim se çfarë do të ndodhë më pas.

Një nga prindërit, Slavisa Ristic nga Laplje Selo, iu drejtua gazetarëve, duke thënë se ata ishin të bashkuar në vlerësimin se dënimi ishte shumë i ashpër dhe pyeti pse një tjetër pjesëmarrës në rrahje, domethënë djali i politikanit kosovar Nenad Rashiq, nuk u ndëshkua, por vetëm fëmijët e tyre.

“Ne po protestojmë kundër vendimit të çuditshëm të gjykatës,” theksoi Ristic.

Ata theksuan se dy të rinj ishin midis të arrestuarve, të cilët u thirrën si dëshmitarë dhe më pas u arrestuan.

“Vëllai im ishte dëshmitar i rrahjes dhe transportoi shokët e plagosur në spital, më vonë ai mori një telefonatë nga policia për t’u raportuar për një intervistë dhe pas dëgjimit, si dëshmitar, ai u ndalua me të rinj të tjerë,” tha vëllai i riu i ndaluar Bojan Živić.

Motra e njërës prej nxënësve të shkollës së mesme të ndaluar, Maja Đokić, tha se të gjithë pjesëmarrësit në rrahje në paraburgim ishin pajtuar, por që “politika bëri të vetën dhe gjithçka shkoi shumë larg”.