Mos pyetni ku është dinjiteti, por pyetni ku janë besimtarët!

mos-pyetni-ku-eshte-dinjiteti,-por-pyetni-ku-jane-besimtaret!

E kishin pyetur një dijetar:  “Si ka mundësi që ummeti sot të jetë i poshtëruar dhe i nënçmuar kur Allahu në Kuran thotë: “Ndërsa e tërë krenaria i takon Allahut, të Dërguarit të Tij dhe besimtarëve, por hipokritët këtë nuk e dinë.”

Dijetari u përgjigj: “Mos pyetni ku është krenaria dhe dinjiteti, por pyetni ku janë mu’minët (besimtarët). Aty ku gjenden besimtarët e sinqertë, aty patjetër të jetë edhe fuqia edhe dinjiteti!

Njeriu më i lumtur sot,  është ai që Allahu e nderon që të  jetë besimtar me vepra e jo me fjalë!

Përshtati: A. D. (Islampress)