Mesazhi i Papës për Pashkët ka pak zemërim

mesazhi-i-papes-per-pashket-ka-pak-zemerim

Francis e quan ‘skandaloze’ që konfliktet e armatosura vazhdojnë edhe gjatë një pandemie

Gjatë fjalës së tij tradicionale të Pashkëve, Papa Françesku denoncoi si “skandaloze” se si lufta vazhdon në të gjithë botën edhe në mes të një pandemie, për AP. Françesku zbehu gëzimin në ditën e festës së krishterë me tregime dhimbjesh nga shumë konflikte të armatosura të globit dhe burime të tjera të dhunës në Afrikë, Lindjen e Mesme, Azi dhe Evropën Lindore. Ai gjithashtu i bëri thirrje komunitetit ndërkombëtar për të kapërcyer vonesat në shpërndarjen e vaksinave COVID-19 dhe për të siguruar furnizimet të arrijnë vendet më të varfra. “Gjithkush, veçanërisht më të dobëtit ndër ne, kërkojnë ndihmë dhe kanë të drejtë të kenë qasje në kujdesin e nevojshëm,” tha Papa.

Duke përshkruar vaksinat si një “mjet thelbësor” në betejën pandemike, Francis bëri thirrje për një “frymë të përgjegjësisë globale” pasi inkurajoi kombet për të kapërcyer “vonesat në shpërndarjen e vaksinave dhe për të lehtësuar shpërndarjen e tyre, veçanërisht në vendet më të varfra”. Ai dha një notë indinjate në fillim të fjalimit të tij, duke deklaruar se nuk ka pasur mungesë të luftës gjatë pandemisë. “Pandemia ende po përhapet, ndërsa kriza sociale dhe ekonomike mbetet e rëndë, veçanërisht për të varfërit. Sidoqoftë – dhe kjo është skandaloze – konfliktet e armatosura nuk kanë përfunduar dhe arsenalet ushtarake janë duke u forcuar, “tha Francis, me zemërim. “Ky është skandali i sotëm”. /Mesazhi.com

The post Mesazhi i Papës për Pashkët ka pak zemërim appeared first on Mesazhi.com.