Mëkatet, arsye që na ndalon nga shumë vepra të mira

mekatet,-arsye-qe-na-ndalon-nga-shume-vepra-te-mira

– Arsyeja pse nuk mund të zgjohemi  për namazin e sabahut, pa marrë parasysh se kemi  pushuar dhe kemi fjetur mirë,  janë mëkatet tona!

–  Arseja pse nuk mund të zgjohemi  për namaz nate, janë mëkatet tona!

– Arsyeja pse nuk mund të shoqërohemi me Kuranin, janë mëkatet tona!

– Arsyeja pse nuk mund të agjërojmë, janë mëkatet tona!

Mëkati ndikon negativisht në gjendjen e zemrës, mëkati e ndalon njeriun nga çdo punë e mirë, sidomos nga adhurimi.

Andaj duhet që çdo ditë ta pastrojmë zemrën dhe shpirtin tonë me pendim të sinqertë. I Dërguari i Allahut bënte nga 70 herë në ditë istigfar. Ta shtojmë istigfarin dhe të ndjejmë ëmbëlsinë e adhurimeve.

Përshtati: A. D. Islampress