Mbyllje totale në Turqi deri më 17 maj

mbyllje-totale-ne-turqi-deri-me-17-maj

Kjo do të përfshijë mbyllje të vazhdueshme, mbyllje shkollore dhe kufizime në udhëtimet në distanca të gjata për të frenuar rritjen e mprehtë të rasteve të koronavirusit dhe vdekjeve.

Pas takimit të kabinetit, Erdogan tha se të gjitha udhëtimet ndërqytetëse do të kërkonin miratimin e autoriteteve dhe se të gjitha shkollat do të ndërprisnin klasat e drejtpërdrejta, raporton Reuters.

Sipas tij, sektori i prodhimit dhe ushqimit do të përjashtohen nga kufizimet e reja. Numri ditor i rasteve duhet të bjerë nën 5.000 deri në fund të muajit të shenjtë të Ramazanit, shtoi presidenti turk.

Numri i rasteve ditore në Turqi arriti në më shumë se 63.000 më 16 prill, përpara se të binte ndjeshëm nën 39.000 të dielën, ndërsa numri ditor i vdekjeve mbeti mbi 300 gjatë javës së kaluar.