Mbretëria e Bashkuar kalon mbi 100 mijë viktima, vendi i parë evropian me këtë shifër

mbreteria-e-bashkuar-kalon-mbi-100-mije-viktima,-vendi-i-pare-evropian-me-kete-shifer

Një total janë regjistruar 100,162 viktima në Mbretërinë e Bashkuar, duke u bërë vendi i parë evropian që kalon këtë shifër.

Mbretëria e Bashkuar është vendi i pestë që kalon 100,000 vdekje, që vijnë pas SH.B.A., Brazili, India dhe Meksika.

Numri i rasteve në Mbretërinë e Bashkuar ka rënë në ditët e fundit, por numri i njerëzve në spital mbetet i lartë, ashtu si edhe shifrat e përditshme të vdekjes në Mbretërinë e Bashkuar.

Më parë, shifrat nga ONS, të cilat bazohen në certifikatat e vdekjes, treguan se kishte pasur gati 104,000 vdekje që nga fillimi i pandemisë.

Shifrat ditore të qeverisë mbështeten në teste pozitive dhe janë pak më të ulëta.

Kryeministri Boris Johnson pritet të mbajë një konferencë shtypi në Downing Street me zyrtarin kryesor mjekësor të Anglisë Chris Whitty dhe shefin ekzekutiv të NHS Sir Simon Stevens rreth orës 17:00 me orën lokale.