Lushtaku: Nëse Kurti nuk jep garanci për njerëzit tanë në Hagë, s’mund të jetë kryeministër i shqiptarëve të Kosovës

lushtaku:-nese-kurti-nuk-jep-garanci-per-njerezit-tane-ne-hage,-s’mund-te-jete-kryeminister-i-shqiptareve-te-kosoves

“Ne nuk kemi nevojë të ushtrojmë presion ndaj askujt. Nëse Kurti është kryeministër i Kosovës kjo punë nuk do koment. Nëse ai nuk e bënë një gjë të tillë ai nuk mund të jetë kryeministër i shqiptarëve të Kosovës”, tha Lushtaku në “Debat Plus”.

Lushtaku më pas e ka zbutur këtë deklaratë duke thënë se “nuk mund të jetë kryeministër në aspektin moral.

“Ai moralisht nuk mund të jetë kryeministër i Republikës së Kosovës…Pra nëse zoti Kurti nuk jep këtë siguri Gjykatë Speciale për lirimin me kusht të njerëzve që janë në Hagë, moralisht ai nuk është kryeministër i Kosovës”, deklaroi Lushtaku.

Së fundmi është përfolur se presidenti i Kroacisë është i gatshëm të del si garantues i ish-liderëve të UÇK-së për t’u liruar nga Haga dhe mbrojtur në liri.