Kurti: Në çdo takim me ndërkombëtarët do t’ia kërkojmë borxhin Serbisë

kurti:-ne-cdo-takim-me-nderkombetaret-do-t’ia-kerkojme-borxhin-serbise

Kështu ka deklaruar Kurti për KosovaPress pas homazheve që bëri tek varri i aktivistit Arben Xheladini, në 14 vjetorin e demonstratës së 10 shkurtit ku mbetën të vrarë nga plumbat e gomës Arbeni dhe Mon Balaj.

Ai tha se krahas nxjerrjes së vendit nga korrupsioni i pushteteve të pasluftës, do të nxjerrin Kosovën edhe nga pazaret me Serbinë.

“Ne jemi të vendosur që ta nxjerrim Kosovën edhe nga korrupsioni i pushteteve të pasluftës por edhe nga pazaret me Serbinë, e cila i ka shumë borxh popullit të Kosovës edhe gjatë okupimit, edhe gjatë luftës. Serbia ka kryer krime të luftës, krime kundër njerëzimit dhe gjenocid, andaj ne do të përfaqësojmë me dinjitet Kosovën dhe në çdo takim ndërkombëtar apo të ndërmjetësuar nga ndërkombëtarët do t’ia kërkojmë borxhin Serbisë”, tha ai.