Kur e keqja kthehet me të mirë

kur-e-keqja-kthehet-me-te-mire
Hiç më larg se para një viti, u ngritën hindusët e Indisë kundër muslimanëve duke djegur Xhamitë e libraritë e tyre, duke i persekutuar e mbytur ata dhe duke u munduar me ndihmën e politikës t’i dëbojnë ata nga vendbanimet e tyre!
Kurse tani kur India po përjeton ferrin e pandemisë, ku institucionet shëndetësore janë në kolaps të plotë dhe ku pandemia po shpërndahet me të madhe në mesin e hindusve për shkak të papastërtisë si rezultat i bindjeve të tyre…
Muslimanët po i hapin dyert e xhamive dhe faltoreve për ta, duke u treguar në mënyrë praktike se ky është Islami dhe këto janë Xhamitë që dje u munduat ti digjni e demoloni!
Ky është parimi Kur’anor:
“Nuk është e barabartë e mira dhe e keqja. Andaj, (të keqen) ktheje me mirësi, se atëherë ai, mes teje dhe të cilit ka armiqësi, do të bëhet si ndonjë mik i afërt.” (Kur’an 41:34)

Kështu na mëson Islami

Nga hoxhë Rijad Imeri

The post Kur e keqja kthehet me të mirë appeared first on Mesazhi.com.