Kujdesu për “Letrën e njoftimit”

kujdesu-per-“letren-e-njoftimit”

Para ca viteve, duke udhëtuar me autobusin lokal, bashkë me bashkëshorten time ishim të ulur në ulëset e fundit të autobusit. Në autobus përafërsisht kishte 20 pasagjer. Në afërsi të derës së pasme ishin ulur dy vajza të reja, gjimnaziste. Ishin duke ngrënë “Çips”. Në stacionin “Bulevardi” u hap dera e pasme e autobusit, njëra nga vajzat shfrytëzoi rastin dhe hodhi në trotuar ambalazhin e zbrazët nga “çipsi”. Ambalazhi i “çipsit” ra përpara këmbëve të një zonje të urtë, afërsisht 70 vjeçare, e cili ecte me dinjitet në rrugë. Ajo u zgjatë në derën e hapur të autobusit edhe tha një fjalë me plotë urtësi që kurë nuk e harroj. “Bija ime të ra karta e identitetit (letra e njoftimit)”Të kemi kujdes ku dhe si identifikohemi.

Përshtati: Selver Xhemaili

(Islampress)