Kosova dhe Jemeni zotohen për forcim të marrëdhënieve diplomatike

kosova-dhe-jemeni-zotohen-per-forcim-te-marredhenieve-diplomatike

“Sot pata kënaqësinë të bisedoj me homolugun jemenas, Ministrin e ri të Jashtëm. Diskutuam për vazhdimin e marrëdhënieve të mira mes vendeve tona, si dhe për thellimin e mëtejmë të tyre, përmes forcimit të kontakteve diplomatike”, tha Ministrja Haradinaj-Stublla.

Shefja e diplomacisë kosovare gjatë bisedës i shprehu ministrit Mubarak qëndrimin e shtetit të saj në politikën e jashtme, duke thënë se Kosova ndjek me vëmendje zhvillimet ndërkombëtare dhe qëndron përkrah politikave rajonale të aleatit të përbashkët, Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Haradinaj-Stublla me këtë rast falënderoi homologun nga Jemeni për mbështetjen e vazhduar në forcimin e subjektivitetit ndërkombëtar të Kosovës.

“Me Ministrin Mubarak konfirmuam se Kosova dhe Jemeni do të vazhdojnë bashkëpunimin e afërt dhe forcimin e miqësisë mes popujve tanë, duke hapur një epokë të re në marrëdhëniet mes dy vendeve tona, dhe me vendet anëtare të Ligës Arabe”.