Kaq vota morën të gjithë presidentët e Kosovës

kaq-vota-moren-te-gjithe-presidentet-e-kosoves

Fatmir Sejdiu dhe Atifete Jahjaga janë dy presidentët që morën më së shumti vota të deputetëve.

Presidenti i parë pas përfundimit të luftës në Kosovë ishte Ibrahim Rugova i cili në atë kohë kishte marrë 65 vota.

Presidenti i parë pas pavarësisë së Kosovës, ishte Fatmir Sejdiu, i cili mori 80 vota të deputetëve.

Pas tij në krye të shtetit me një konsensus politik erdhi Atifete Jahjaga e cila po ashtu mori 80 vota të deputetëve.

Ndërsa Hashim Thaçi në vitin 2016 kishte marrë 71 vota.

E Vjosa Osmani që u votua sonte mori gjithsejtë

Ibrahim Rugova – 65 vota

Fatmir Sejdiu – 80 vota

Atifetja Jahjaga – 80 vota

Hashim Thaçi – 71 vota

Vjosa Osmani – 71 vota

The post Kaq vota morën të gjithë presidentët e Kosovës appeared first on Mesazhi.com.