Ish ylli i NBA, Stiven Xhekson tregon pse pranoi Islamin

ish-ylli-i-nba,-stiven-xhekson-tregon-pse-pranoi-islamin

Stiven Xhekson ish-ylli i NBA që udhëhoqi skuadrën Golden State Warriors në titullin e 2007-es, ka pranuar Islamin.
Ai ka qenë shumë aktiv në lëvizjen për drejtësi racore që nga vrasja e mikut të tij Xhorxh Fllojd.

Xhekson: “Kur vëllai im Xhorxh Fllojd u vra kjo thjeshtë e bëri vdekshmërinë time shumë më reale. Kështu që vendosa të mësoj se cili ishte qëllimi im, cila ishte e vërteta.”

Pranimi i Islamit nga ai është veçanërisht i rëndësishëm pasi u jep muslimanëve amerikanë një tjetër zë të rëndësishëm për ndryshimin shoqëror.

“Gjithmonë e kisha në zemrën time, por kisha nevojë të dëgjoja zemrën time,” thotë Fllojd. Disiplina tashmë ishte në jetën time. Unë isha i disiplinuar si një lojtar dhe unë në fakt e lashë daljen në klube nate dhe pirjen para se të bëhesha musliman.”

Allahu me ka bekuar tashmë më shumë gjëra, dhe tani Ai më ka bekuar me Islam; thotë Xhekson.

Kam studiuar Islamin seriozisht për shtatë muaj, por kam qenë i ekspozuar ndaj tij për vite me radhë. Biseda ime e parë me gjithë zemër për pranimin e Islamit ishte në vitin 2013 duke u ndikuar shumë nga lojtarë të mëhershëm Musliman si Karim Abdul Xhebar, Hakim Olajuwon, e figura tjera si Malkolm X e Muhamed Ali.

Komentatori i famshëm i lojërave në ESPN zbuloi këto detaje javën e kaluar gjatë një interviste për MuslimMatters.org.

The post Ish ylli i NBA, Stiven Xhekson tregon pse pranoi Islamin appeared first on Mesazhi.com.