Ish-anëtari i LDK-së: Gabime janë bërë edhe para se të vij Isa Mustafa, por jo deri në këtë shkallë

ish-anetari-i-ldk-se:-gabime-jane-bere-edhe-para-se-te-vij-isa-mustafa,-por-jo-deri-ne-kete-shkalle

Osmani në emisionin “Dpt te Fidani” në T7 tha se gabime në LDK kanë ndodhur edhe para ardhjes së Isa Mustafës si lider i partisë, por ato gabime sipas tij, nuk ka qenë në shkallën që arritën me ardhjen e tij.

“Unë mendoj që janë disa faktorë që LDK’ja ka rënë, sepse LDK’ja e humbi demokracinë e brendshme dhe erdhi deri në një udhëheqje, hierarki vertikale e cila nuk i interesonte çështja e zhvillimeve të demokracisë në parti dhe grumbullimi i funksioneve të shumë njerëzve, pasi që një grumbullim i tillë e humb efikasitetin e veprimit politik dhe institucional në këtë mënyrë ata u brokratizuan dhe kështu u spastruan gradualisht. Dikë në heshtje, dikë me injorime e dikë me largime dhe gradualisht u formua një struktur e injorantëve në krye tëëpartisë.

Osmani thotë se Mustafa e ashpërsoi diferencimin në LDK.

“Gabime jane bërë edhe para ardhje të Isës, si lider i fundit. Por ato gabime nuk ka qenë në atë shkallë sa që ndodhen me ardhjen e tij. Ky e ashpërsoi diferencimin në LDK”, tha Osmani.