Hoti në Fushë Kosovë zotohet për rregullim e dokumentacionit për shqiptarët e Luginës

hoti-ne-fushe-kosove-zotohet-per-rregullim-e-dokumentacionit-per-shqiptaret-e-lugines

“ I kanë pritur nëpër zyra dhe ju kanë dhënë fjalë të mëdha. Asgjë konkrete nuk është bërë për banorët shqiptarë të Luginës së Preshevës. Për herë të parë unë kam krijuar në Kryeministri Zyrën për Luginën e Preshevës, e cila nga shtatori i vitit të kaluar do të ketë linjë të veçantë buxhetore për blerjen e librave për nxënësit e Luginës, për financimin e aktiviteteve kulturore dhe nevoja tjera”, tha Hoti.

Hoti premtoi se do të bëhet edhe rregullimi i statusit dhe dokumentacioni i shqiptarëve të Luginës që jetojnë në Kosovë. /Lajmi.net/