Gjermanët krijojnë telefon 30% më të lehtë me një material të ri

gjermanet-krijojne-telefon-30%-me-te-lehte-me-nje-material-te-ri

Kompania njoftoi produktin në shkurt të vitit 2020.Ai pritej të tregtohej në qershor të të njëjtit vit, por nisja u vonua për shkak të pandemisë. Tani ekziston një pritje që ajo të dalë në treg në mars. Përparësitë kryesore të fibrave të karbonit janë lehtësia dhe qëndrueshmëria. Ky lloj i materialit sintetik në thelb përbëhet nga filamente karboni.

Elementi nuk oksidohet, siç ndodh me metalet, dhe nuk humbet fortësinë e lidhjeve me kalimin e kohës, si plastika. Ai është një opsion shumë rezistent për të kompozuar trupin e telefonave inteligjentë. Përveç kësaj, pasi nuk ka metale të tjera në strukturën e saj, fibra karboni është më e lehtë se materialet e tjera. Mesatarja e telefonave inteligjentë të disponueshëm në treg është rreth 180 gram kundrejt 125 gramë të modelit të ri. Diferenca është 30%. Për t’ju dhënë një ide, për shembull, Galaxy S21 (Samsung), peshon 171 gram dhe është i trashë 7.9 mm. Xiaomi Mi 10 (Xiaomi) është 208 gram dhe 8.96 mm trashë.