Freskojuni me abdest dhe pushoni me namaz

freskojuni-me-abdest-dhe-pushoni-me-namaz

Sado që të jesh i lodhur, qoftë fizikisht apo psiqikisht, kijami, rukuja dhe sexhdeja nuk janë të vështira për ti bërë. Sexhdeja është aq e lehtë, e thjeshtë dhe qetësuese. Andaj, kur të ndjeheni të lodhur fizikisht dhe psiqikisht, freskojeni trupin me abdest dhe pushoni me namaz.

Kështu vepronte edhe i Dërguari i Allahut s.a.v.s. Kur ishte i lodhur apo kur brengat e shqetësonin i thoshte Bilallit: “Thirre ezanin për namaz  që të pushojmë.”

(Islampress)