“E turpshme”, Serbia pret kërkim falje nga ambasadori gjerman në Beograd

“e-turpshme”,-serbia-pret-kerkim-falje-nga-ambasadori-gjerman-ne-beograd

Si kujtesë, ambasadori Thomas Schieb tha të mërkurën se bombardimi i Jugosllavisë në 1999 ishte një çështje e diskutueshme, duke shtuar se ishte i nevojshëm një reagim sepse ishte e nevojshme për të parandaluar një katastrofë humanitare dhe gjenocid në Kosovë, shkruan B92, transmeton lajmi.net.

Pas Presidentit të Qeverisë Krahinore Igor Miroviq, i cili në të njëjtën mbrëmje vlerësoi se deklarata e Schieb ishte joplomatike dhe se Serbia duhet të reagonte, Ministri pa portofol në Qeverinë e Serbisë dhe Presidenti i Partisë Popullore Serbe Nenad Popoviq gjithashtu reagoi sot.

“Deklarata e turpshme e ambasadorit gjerman në Beograd, Thomas Schieb, se Serbia duhej të bombardohej në vitin 1999 për të parandaluar gjenocidin, është kulmi i cinizmit dhe vazhdimi i fushatës së disa vendeve perëndimore për të deklaruar popullin serb gjenocid”, thuhet në deklaratë, transmeton lajmi.net.

Ambasadori gjerman në Serbi: Bombardimet e NATO-s të vitit 1999 ishin të domosdoshme

Popoviq mendon se është “veçanërisht perfide” që ambasadori Schieb e tha këtë në ditët kur populli serb po shënon tetë dekada që nga bombardimi i Beogradit nga bombarduesit nazist, dhe se kjo është një përpjekje tjetër nga përfaqësuesit e kombit gjerman për të falsifikuar historinë.

“Unë i kujtoj ambasadorit Scheib se populli serb mbijetoi gjenocidin nga gjermanët gjatë Luftës së Parë dhe të Dytë Botërore, nga Macva në 1914, Kragujevac dhe Kraljevo në 1941, në Jasenovac, ku Ustashas, ​​nën mbrojtjen naziste, vranë barbarisht fëmijët serbë”, tha Popoviq.

Në një deklaratë, ai kërkoi nga ambasadori gjerman që t’i kërkojë falje popullit serb për fyerjet që ai shqiptoi, nëse dëshironte të vazhdonte të kryente me besueshmëri detyrën e përfaqësuesit diplomatik të vendit të tij në Serbi. /Lajmi.net/