Ditë pushimi sot për punëtorët e shtetit, bëhen 13 vjet nga miratimi i Kushtetutës

dite-pushimi-sot-per-punetoret-e-shtetit,-behen-13-vjet-nga-miratimi-i-kushtetutes

Sot bëhen 13-vjet nga miratimi i Kushtetutës së Republikës së Kosovës.

Kushtetuta e Kosovës u ratifikua më 9 prill 2008 dhe hyri në fuqi më 15 qershor 2008. Kushtetuta është akti më i lartë juridik, që garanton të drejtat dhe liritë themelore të të gjithë qytetarëve të vendit.

Pjesa më e madhe e kësaj kushtetute rrjedh nga Plani i ish-presidentit Martti Ahtisaarit, duke i dhënë kështu të drejta specifike grupeve minoritare dhe një ambient më të sigurt për të gjithë qytetarët e Kosovës.

Kushtetuta e definon Kosovën si një shtet me pikëpamje neutrale ndaj fesë – neni 8. Ajo ka 14 kapituj dhe 162 nene.

9 Prilli është zyrtarisht festë shtetërore në Kosovë që do të thotë se institucionet sot e kanë ditë pushimi.

The post Ditë pushimi sot për punëtorët e shtetit, bëhen 13 vjet nga miratimi i Kushtetutës appeared first on Mesazhi.com.