Biden: SHBA në rrugë për 300 milionë vaksina kundër COVID-19 deri në fund të korrikut

biden:-shba-ne-rruge-per-300-milione-vaksina-kunder-covid-19-deri-ne-fund-te-korrikut

SHBA është në rrugën e duhur për të furnizuar me vaksinë për 300 milionë amerikanë “deri në fund të Korrikut”, tha Presidenti Joe Biden gjatë vërejtjeve në Institutin Kombëtar të Shëndetit të enjten, duke theksuar progresin që ai ka bërë që nga marrja e detyrës tre javë më parë, raporton Cnn, transmeton lajmi.net.

“Brenda tre javësh, gjatë gjithë kohës puna me aq shumë njerëz që qëndrojnë pas meje dhe para meje, ne tani kemi blerë furnizim të mjaftueshëm me vaksina për të vaksinuar të gjithë amerikanët, dhe tani po punojmë për t’i marrë ato vaksina në krahët e miliona njerëzve”, tha Biden.

Biden njoftoi gjithashtu të enjten se SHBA kanë blerë vaksina shtesë Moderna dhe Pfizer.

“Vetëm këtë pasdite, ne nënshkruam kontratat përfundimtare për 100 milionë më shumë Moderna dhe 100 milionë më shumë vaksina Pfizer”, tha ai, transmeton lajmi.net.

Biden tha se SHBA po lëviz datën e dorëzimit për 200 milion vaksina shtesë deri në fund të korrikut, “më shpejt sesa prisnim”.

Të dy Pfizer dhe Moderna ranë dakord përmes kontratës për “përshpejtimin e dorëzimit të 100 milionë dozave që ishin premtuar deri në fund të Qershorit, dorëzimin e tyre në fund të majit. Ky është një muaj më shpejt – kjo do të thotë që jetët do të shpëtohen”. /Lajmi.net/