Bëni një dezinfektues që i shkatërron bakteret dhe viruset

beni-nje-dezinfektues-qe-i-shkaterron-bakteret-dhe-viruset

Celulari
është një nga pajisjet më të ndyra që e prekim për çdo ditë. Atë e mbështesim për
fytyre dhe shpesh e prekim me duar të ndyra, prandaj kjo është arsyeja pse celulari
paraqet një sipërfaqe ku grumbullohen baktere dhe viruse të ndryshme.

Dezinfektuesin
e celularit tuaj mund ta bëni vetë. Në vijim do të shikoni se si.

Përbërësit:

 • Ujë i distiluar
 • Alkool izopropil (70%)
 • – një shishe të vogël me spërkatës.

Procedura:

 • Mbushe shishen gjysmë me ujë dhe mandej shtoni alkool në përmasë të njëjtë.
 • Mbylleni kapakun, tundeni mirë dhe kështu dezinfektuesi është gati për përdorim.
 • Spërkatni leckën me pak dezinfektues, por nga një distancë në mënyrë që leckë të mos laget shumë, por vetëm të njomet.
 • Fshijeni pjesën e pasme të celularit me leckë.
 • Mandej spërkatni përsëri pak dezinfektues në leckë dhe përsërisni procesin në pjesën e përparme të celularit.

Këshilla të rëndësishme:

 • Alkool izopropil Mund të blini në barnatore,
 • Mos e përdorni alkoolin e pastër për pastrim të celularit, pasi është shumë agresiv dhe mund ta dëmtojë ekranin dhe kutinë plastike të celularit.
 • Mos e spërkatni lëngun drejtpërdrejt në celularin tuaj pasi që edhe sasia më e vogël e lagështirës mund të dëmtojë mikrofonin, altoparlantin dhe baterinë.
 • Shishen dhe leckën mund t’i ruani në çantën tuaj dhe ta përdorni sa herë që dëshironi, dhe sigurohuni që do ta dezinfektoni telefonin tuaj celular sa herë që dilni jashtë.

[Isl@mpress]