Arabia Saudite: Vaksinimi antiCOVID kusht për haxhillëkun

arabia-saudite:-vaksinimi-anticovid-kusht-per-haxhillekun

Siç raporton e përditshmja saudite “Okaz”, ministri i Shëndetësisë, Tawfig al-Rabiah, u ka thënë zyrtarëve të Ministrisë se kushdo që dëshiron të kryejë haxhillëkun, është i detyruar të vaksinohet kundër COVID-19, si një kusht parësor për pjesëmarrje në pelegrinazhin që realizohet në Mekë.

Ministri Rabiah gjithashtu kërkoi që të bëhen përgatitje të hershme për sigurimin e punonjësve të shëndetësisë, të cilët do të jenë me mision në komplekset shëndetësore në Mekë, Medinë dhe vendet e shenjta.

Gazeta “Okaz” thekson po ashtu se ministri ka kërkuar që të ngrihet një komision COVID-19 për haxhilerët.

(TRT)