Agjërimi dhe marrja e vaksinës COVID-19

agjerimi-dhe-marrja-e-vaksines-covid-19

Pyetja:

Këto ditë, çështje aktuale është vaksinimi kundër i koronës, dhe në lidhje me këtë, është pyetja se këto vaksina a e prishin agjërimin? Sipas informacionit që kam marrë nga mjeku, vaksinat kundër COVID 19 përmbajnë kolesterol, sheqer dhe kripëra të ndryshme së bashku me acide yndyrore. Në atë rast, a e prish vaksina agjërimin, duke marrë parasysh se përmban një numër të caktuar të lëndëve ushqyese të cilat me atë rast merren në trup?

Përgjigje:

Shumica dërrmuese e juristëve muslimanë bashkëkohorë mendojnë se marrja e injeksioneve: intravenoze, nënlëkurore (aplikimi nënlëkuror i ilaçit) dhe muskulore, përveç infuzionit me injeksion dhe lëngje, nuk e prishin agjërimin, sepse me to nuk hyn ushqim në trup. Ky është edhe qëndrim i Akademisë Ndërkombëtare të Fikhut në Xhedë. Prandaj, marrja e vaksinës kundër COVID 19 nuk e prish agjërimin, edhe nëse përmban disa lëndë ushqyese në sasi të vogla.

Burimi: https://www.islamskazajednica.ba/…-post-i-primanje-vakcine-protiv-covid-19/

______________________
U përgjigj:
Dr. Enes Ljevakoviç, Muftiu i Sarajevës
Fetve-i emini i Akademisë për Fetva pranë BI të Bosnjës

Përktheu:
Miftar Ajdini

(Islampress.ch)