Agjërimi dhe gëlltitja e barnave pa ujë

agjerimi-dhe-gelltitja-e-barnave-pa-uje

Pyetje: Nëse gjatë agjërimit personi ka presion të lartë të gjakut, a lejohet të gëlltis ilacin (tabletën) pa ujë?  A e prish kjo agjërimin?

Përgjigje: Gëlltitja e tabletave qoftë edhe pa ujë e prish agjërimin, sepse ilaçi i mrarë futet në lukth nëpërmjet gojës. Nëse personi detyrohet ta marrë ilacin, ai trajtohet si person i sëmurë dhe i lejohet të prish agjërimin. Personi i tillë për shkak të kësaj nuk është mëkatar, mirëpo duhet që atë ditë ta agjëroj pas ramazanit kur do të ketë mundësi.

Muftiu i Sarajevës, Dr. Enes Ljevakoviç

Fetve-i emini i Akademisë për Fetva pranë BI të Bosnjës

Përktheu: A. D. Islampress