A e pranuat rregullin e ri të WhatsApp? Këto janë të dhënat që do t’i ndajë me Facebook

a-e-pranuat-rregullin-e-ri-te-whatsapp?-keto-jane-te-dhenat-qe-do-t’i-ndaje-me-facebook

Pasi WhatsApp azhurnoi udhëzimet e saj për mbrojtjen e të dhënave në janar, kompania u lejua të ndajë të dhënat e përdoruesit me kompaninë mëmë Facebook. Kushdo që nuk pajtohet nuk mund të përdorë më WhatsApp. Kjo ka çuar në një eksod të madh të përdoruesve në aplikacione të tjera alternative, të tilla si Signal dhe Telegram.

Kishte ende konfuzion rreth asaj që saktësisht WhatsApp ndan tani me Facebook. Sipas kompanisë, qëllimi kryesor ishte krijimi i mundësive të reja të të ardhurave për bizneset. Dyqanet WhatsApp mund të përdoren për të bërë blerje përmes “Facebook Business”.

Për këtë, Facebook gjithashtu ka shërbimin e tij të pagesave, Facebook Pay, transmeton Lajmi.net. Në mënyrë që ky model biznesi të funksionojë, të dhënat duhet të transferohen nga njëra platformë në tjetrën. Nëse e përdorni WhatsApp, të dhënat e mëposhtme ndahen me Facebook:

  • Numri i telefonit
  • Informacioni i telefonit inteligjent (modeli, sistemi operativ, shfletuesi, ID i pajisjes) / adresa IP
  • Vendndodhja
  • Të dhënat e transaksionit
  • Informacion se si të ndërveprojmë me të tjerët (përfshirë kompanitë e tjera)

Bisedat private dhe historitë e bisedave, thirrjet, informacionet në grup dhe vendndodhjet e ndara, megjithatë, nuk ndahen me Facebook, siç thekson kompania.

Në SHBA, këto të dhëna mund të shkëmbehen lehtësisht midis WhatsApp dhe Facebook. Duket ndryshe në Bashkimin Evropian. Kjo është arsyeja pse udhëzimet për mbrojtjen e të dhënave në këtë vend gjithashtu deklarojnë: “Asnjë nga informacionet që transmeton WhatsApp (…) nuk mund të përdoret për qëllimet e vetë kompanisë Facebook”. /Lajmi.net