11 arsye pse diaspora duhet ta votoj Bekim Brestovcin

11-arsye-pse-diaspora-duhet-ta-votoj-bekim-brestovcin

Kostoja prej 62 eurosh që vota të vij nga diaspora, apo rreth 150 dollarë nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës, shton këtu edhe presionin e kohës dhe tregon më së miri se sa e vështirë është që të dëgjohet zëri i diasporës. Dhe për 11 arsyje pse Bekim Brestovci nga Nisma Social Demokrate me numër 11 kërkon besimin tuaj:

· Krijimin e këshillit kombëtar të Diasporës.

· Krijimin e odës ekonomike të bizneseve të Diasporës.

· Njohjen e statusit të pjesëtarit të Diasporës dhe kartelën e pjesëtarit të Diasporës për të gjithë ata të cilët e kanë humbë shtetësinë e RKS.

· Rikthimin e Ministrisë së Diasporës.

· Rritjen e buxhetit për Ministrinë e Diasporës, në 7 Milion (1% e Rezistencave).

· Themelimin e më shumë qendrave kulturore në Diasporë.

· Mbështetjen financiare për mësimdhënësit në Diasporë.

· Krijimin e lehtësirave investuese përmes ndryshimeve në ligjin për investimet strategjike.

· Negocimi me kompanitë fluturuese për uljen e çmimeve të fluturimit drejt Kosovës.

· Ngritjen e kapaciteteve të policisë kufitare gjatë sezonit të pushimeve për ti zvogëluar pritjet.

· Mbulimin e shpenzimeve nga shteti për polisen e sigurisë së automjeteve.

Për këto zgjedhje, të drejtë vote kanë mbi 100 mijë bashkatdhetarë, që përkthyer në shifër i bie se diaspora po paguan rreth 5 milionë euro për të votuar, vetëm për të marr pjesë në procesin zgjedhor, afër shifrës që KQZ ka kërkuar për të organizuar këtë proces zgjedhor, e që është 5.5 milionë euro. Dhe shton këtu faktin, që vota e tyre duhet të niset shumë ditë më herët para ditës së zgjedhjeve, se në të kundërtën, do të dështoj e gjitha. VOTO #BekimBrestovci11#MeÇlirimtaret