1.5 milion ‘të gjithë të vaksinuar’ gati për të kryer umren gjatë Ramazanit

1.5-milion-‘te-gjithe-te-vaksinuar’-gati-per-te-kryer-umren-gjate-ramazanit

Mekë: Presidenca e Përgjithshme për Çështjet e Dy Xhamive të Shenjta të martën rriti kapacitetin funksional të Xhamisë së Madhe (Mesxhid Al Haram), me mbi 60% për Ramazan.

Sipas udhëzimeve të reja, duke filluar nga 1 Ramazani 1442 (13 Prill 2021), numri maksimal i pelegrinëve që mund të kryejnë Umren çdo ditë do të rritet në 50,000 një rritje prej 30,000 dhe numri i adhuruesve që marrin pjesë në namazet ditore është rritur nga 60,000 në 100,000, një rritje prej 40,000 adhuruesish.

Për më tepër, masat paraprake janë forcuar për të luftuar përhapjen e COVID-19 duke obliguar vaksinën kundër COVID-19 si një kërkesë paraprake për të marrë lejen për Umre ose për të marrë pjesë në Namazet në Xhaminë e Madhe.
Umre (Arabisht: عُمرَة‎) është pelegrinazh i muslimanëve në Mekë. Muslimanët mund ta bëjnë umren në çdo kohë, në dallim me Haxhillëkun e cila bëhet në një kohë të caktuar. / Mesazhi.com

The post 1.5 milion ‘të gjithë të vaksinuar’ gati për të kryer umren gjatë Ramazanit appeared first on Mesazhi.com.