​Slloveni, numri i të vdekurve në janar për 1/3 më i lartë se në muajin e njëjtë të 2020-ës

​slloveni,-numri-i-te-vdekurve-ne-janar-per-1/3-me-i-larte-se-ne-muajin-e-njejte-te-2020-es

Në tre ditët e janarit, më shumë se 100 vdekje u regjistruan në ditë, dhe më së shumti më 17 janar, kur vdiqën 111 persona, nga të cilët 40 si rezultat i COVID-19, raporton agjencia e lajmeve Hina.

Mesatarisht, në muajin e parë të vitit 2021, kishte 84 vdekje në ditë, dukshëm më pak se në dhjetor të vitit të kaluar, kur kishte 104 prej tyre.

Midis të vdekurve, 71.7 për qind janë më të vjetër se 75, që është 36.4 për qind më shumë vdekje në atë moshë sesa në periudhën 2015-2019.

Sipas të dhënave të përkohshme të Shërbimit Statistikor, 1.498 fëmijë janë lindur në Slloveni në janar, katër për qind më pak se në të njëjtin muaj në vitin 2020.