​Në 24 orët e fundit mbi 577.000 raste të reja COVID-19 në botë

​ne-24-oret-e-fundit-mbi-577.000-raste-te-reja-covid-19-ne-bote

Numri i rasteve të konfirmuara u rrit me 577.301 në 24 orët e kaluara, dhe numri i vdekjeve u rrit me 13.688.

Statistikat e përditshme të OBSH-së bazohen në të dhëna të konfirmuara zyrtarisht nga vendet.

Amerika e Veriut dhe e Jugut përbëjnë më shumë se 56 për qind të numrit ditor të rasteve të reja COVID-19 (323.950 raste), pasuar nga Evropa (166,047 raste) dhe Azia Juglindore (29,198 raste).

Numri më i madh i rasteve COVID-19 u raportua nga SHBA (24,604,325), India (10,654,533), Brazili (8,753,920), Rusia (3,719,400), Britania e Madhe (3,617,463), Franca (2,985,259), Spanja (2,456,675), Italia (2,455,185), Gjermania (2,134,936), Kolumbia (1,987,418), Argjentina (1,853,830) dhe Meksika (1,732,290).