​Macron: Vaksinimi në BE është më i ngadaltë, por më i sigurt se në Britani

​macron:-vaksinimi-ne-be-eshte-me-i-ngadalte,-por-me-i-sigurt-se-ne-britani

Vaksinimi në Britaninë e Madhe ka përparuar në krahasim me BE-në pasi vaksina AstraZeneca ishte aprovuar më parë në Britani, raporton Reuters.

Dyshimet e Macron për efikasitetin e vaksinës AstraZeneca në popullatën mbi moshën 65-vjeç në Britaninë e Madhe shkaktuan indinjatë, pasi njerëzit mbi moshën 65-vjeç gjithashtu e morën këtë vaksinë.

BE zhvilloi një procedurë më komplekse të aprovimit të vaksinës dhe AstraZeneca mori një leje javën e kaluar, ndërsa Britania e Madhe miratoi vaksinën nën një procedurë emergjente.

“Mbani në mend se Boris Johnson padyshim i përdori këto argumente për të konfirmuar korrektësinë e vendimit që Britania e Madhe të largohej nga BE dhe ai ka të drejtë ta bëjë këtë,” tha një këshilltar i presidentit Macron.