​Këto janë mënyrat më të zakonshme të mashtrimit në internet

​keto-jane-menyrat-me-te-zakonshme-te-mashtrimit-ne-internet

Ekspertët e sigurisë shpesh paralajmërojnë për mashtruesit që përgjojnë përmes aplikacioneve për takime dhe të cilët më shpesh janë në shënjestër të grave të moshuara, të prekshme dhe të vetmuara.

Kriminelët në internet kanë gjetur një mënyrë të re për të “peshkuar” viktimat e tyre, transmeton lajmi.net.

Ata ndonjëherë takojnë burra, të cilët janë (ose të paktën u duket kështu) të ndjeshëm dhe plot mirëkuptim, kështu që fillojnë një lidhje romantike. Sigurisht, rezulton se pas profilit të “burrit të ëndrrave të tyre” qëndrojnë mashtruesit që kanë vetëm një gjë në mendje – paratë.

Gazetarët e BBC kohët e fundit biseduan me një 20-vjeçar, i cili mashtroi shumë gra në internet për vite me radhë, por përfundimisht vendosi ta ndalonte këtë praktikë dhe t’i paralajmëronte gratë se një mashtrues mund të qëndronte lehtësisht pas ekranit.

“Është një nga mënyrat më të lehta për të fituar para, të them të drejtën. Nëse keni një vajzë që punon dhe është interesante për ju, pse mos ta pyesni që t’ju dërgojë para”, shpjegoi ai.

Është veçanërisht interesante që, ndërsa tradhtonte gratë përmes internetit, ai ishte gjatë gjithë kohës në burg për një vepër që nuk lidhet në asnjë mënyrë me mashtrimet në Internet.

Ai komunikoi me “viktimat” përmes një telefoni të paligjshëm dhe më së shumti që ai arriti të merrte nga një grua ishte 10,000 funte (rreth 11,500 euro). Ai mashtroi shumë më tepër prej tyre për shuma më të vogla parash, dhe asnjëherë nuk u dha llogari para ligjit për këto mashtrime.

Shënjestrat e tij ishin kryesisht gra që shkruanin në përshkrimin e profileve të tyre në rrjetet sociale se ato “thjesht kërkonin lumturi”, dhe ai përdori fotot e tij të vërteta në komunikim me to. Siç shpjegoi ai, letërkëmbimi mund të zgjaste me muaj dhe ai u tha atyre “gjithçka që ata duan të dëgjojnë, derisa të dashurohen”.

Në fund, ai zakonisht u pranonte atyre se ishte në burg, duke thënë se kjo ishte për shkak të ndonjë shkelje të trafikut. Gratë nuk e kishin problem këtë, kështu që ato i dërguan para gjithsesi.

Ekzistojnë disa sinjale të cilave duhet t’u kushtoni vëmendje kur komunikoni përmes internetit, të cilat tregojnë se ka një person në anën tjetër të ekranit që dëshiron t’ju mashtrojë. Kjo, sigurisht, vlen si për gratë ashtu edhe për burrat, pasi nuk është e pazakontë që burrat të marrin urdhra të rremë, duke kërkuar para.

E para është që bashkëbiseduesi të ju bëjë shumë pyetje personale, pa zbuluar shumë për veten e tij.

Pastaj, nëse personi me të cilin po flisni vazhdimisht tregon arsyet pse do të kishin nevojë për ndihmë financiare, ka të gjitha shanset që ata t’ju kërkojnë para në një moment.

Sigurisht që duhet t’i kushtoni vëmendje edhe fotove që ju dërgon bashkëbiseduesi juaj, ose që i përdor si profil. Nëse ndonjë prej tyre e shihni të dyshimtë, mund t’i kërkoni duke përdorur Google Image Search. /Lajmi.net/